onsdag 3 mars 2010

Riktigt radikalt, extremt eller genialiskt?

Jag utlovade kläder i nästa inlägg, och det stämmer kanske inte helt, men jag bara måste visa upp dessa ljuvligt mjuka små skapelser! Japp, tygbindor. För den som inte hört talas om eller provat det låter det kanske galet, men tygbindor börjar faktiskt bli något stort, inte bara i miljöfantasters tycke. Bekvämt, mjukt, billigt och ett härligt alternativ till plastiga Always! Jag var bara tvungen att prova, och jag är helt såld! Dessutom är de roliga att sy, och ett bra sätt att få användning för alla dessa restbitar. Baksida kan man göra i pul eller ull, jag har gjort mina i vadmal, med en kärna av bambufleece och ett yttre lager av ljuvlig skogsgrön bambuvelour. Smaken är ju som baken, och kanske passar det inte alla, men det är verkligen värt att testa!Och förlåt alla som tröttnar på att jag ständigt visar blöjor, men jag bara måste få visa upp Ecobums vårhyllning! En limited edition turkos och limefärgade sidknäppta pocketblöjor med timglasformat inlägg. Jag får vårkänslor bara av att titta på dem, och tur är väl det, för ute lyser våren med sin frånvaro! Dessa finns att beställa via ecobums hemsida.

Jag vet ju att många som läser min blogg är föräldrar, så nu vill jag be om tips! Mina barn har slutat leka med leksaker, jag har dragit slutsatsen att de leksaker de har nog inte passar deras ålder längre, men har absolut ingen lust att köpa in plastiga actionfigurer och plastvapen. Så: vilka pedagogiska leksaker har ni att tipsa om för barn i åldern 3-5 år? Alla tips mottages tacksamt! ;)

Jag har tydligen problem med att svara i min egen blogg :-/ Så jag skriver ett tillägg istället! Jag tippar att det går åt ca 20 tygbindor, men då är det nog en bra idé att göra olika storlekar och tjocklekar beroende på när i cykeln man är. Jag har dem som komplement till min divacup, och då räcker tio stycken bra. Bambuvelouren hamnar närmast huden, och ullen blir spärrskikt. De jag sytt är all-in-one, så man bara slänger in hela tygbindan i tvätten på 60 grader - smidigt!

Vilka bra tips jag fått på barnlekar! Ni är ju bara för bra! :) Nu ska jag börja sy utklädningskläder, och fylla på barnens lekmat med litet virkat, och hoppas få lite mer kreativ lek här hemma!

6 kommentarer:

OttoPippi sa...

Du är fantastisk!! Vilka bindor!!! Vad har man närmast huden? Är det bara det man tvättar direkt? (undrar hur många man behöver... :-))

Vårblöjan är FANTASTISK!!!!!!!!! Jag blir jätteglad av att titta på den.

Apropå lekar ja... I morse lekte mina tjejer, helt ensamma, med en magnet fäst med en tråd på en pinne (som ett fiskespö). De fiskade upp metallfiskar och den som fiskade fick välja en sång som de båda sedan sjöng tillsammans. Underbar lek :-).

Annars, UTKLÄDNINGSKLÄDER. Kan vara i princip vad som helst. Sen underhåller de varandra med olika rolllekar beroende på vad de klätt ut sig till. (En vanlig keps och vips är ena knodden Emil :-)).

Pussel och brädspel är också populärt här (inte så himla plastigt)

Skapa tillsammans med saker från skogen och lite lim :-)

Kram!

Strömming sa...

Bindor står på min att-sy-lista också :) Superfina och förstår att det blir extra mjuka med bambuvelouren!

Åh, det är ju så man vill byta sin beställda olivgröna blöja mot en vårig en! Går det? Den är förresten betald nu men det kanske du har sett.

Apropå lekar så vet inte jagvar så stora barn leker med men OttoPippis förslag lät ju kul och det var nog sånt vi pysslade med syrran och jag när vi var små!

FlygFulaFluga sa...

Bindorna verkar minst sagt intressanta - både genialiska och extrema;)

Angående lekar så leker min 4-åring väldigt gärna med tomkartonger, allt från mjölkpaket, teburkar, kryddburkar, shampoflaskor.... alltså sånt som jag annars skulle göra mig av med hamnar i hennes kombinerade affär-kök-café och får ibland även funka som något totalt annat i hennes fantasi!

od Andulky sa...

Wow, måste prova tygbinda nån gång. Hur funkar det med tvätt?
Underbar vårblöja!!
Min tjej, snart fyra, älskar att rita och skriva. Läsa böcker. Spel är också en höjdare. Annars dans och utklädning. Och helst av allt utomhus, där finns oändliga möjligheter.. Just nu är det skridskor och bob som gäller, men också bygga snökojor och leka affär..

Y sa...

mina tjejer på 4 och 5 bygger kojor, spelar dataspel, ritar, och klär ut sig. Så tipset blir samma som ottopippis, sy utklädningskläder!

Bustråden sa...

Träklossar, kaplastavar,duplo, kojbygge, spel, pussel, utklädningskläder,leka affär,restaurang, doktorssaker,sax, kritor,penor, färg.