tygblöjor & tygbindor

Ecobums ligger på is, jag syr istället tygblöjor som privatperson. Då och då lägger jag upp ett gäng under "till salu"!

tygblöjor är billigare, vackrare, skönare, mjukare, snällare mot miljön och på absolut alla sätt överlägsna engångsblöjor! därför har alla mina barn haft tygblöjor, och därför syr jag mina egna.

tygblöjor finns i en mängd olika varianter, enkelt uppdelat kan vi säga att det finns de som har ett vattentätt lager i sig själva, pockets och aio, och de man använder med blöjbyxor som skyddande lager, sk formsydda och vikblöjor. alla är bra, valet är en smaksak.

om man tvättar var tredje dag behöver man ca 18-24 blöjor, och 3-5 blöjbyxor i ull eller pul, om man valt formsydda eller vikblöjor.och av precis samma anledningar är tygbindor så mycket bättre än traditionella bindor, och vansinnigt roliga att sy. med ca 15-20 tygbindor klarar man sig i alla lägen.

jag syr alla mina blöjor och bindor med Zorb som uppsugande kärna, och pul som fuktspärr. Zorb är ett av de mest uppsugande material jag använt, dessutom är det miljövänligt och härligt mjukt. med två lager Zorb blir bindan tillräckligt tålig även för nattbruk, och ändå väldigt tunn.