fredag 26 mars 2010

Mammaväska ;)
Den här beställningen ligger mig verkligen varmt om hjärtat! Det är en gammal kompis mamma som beställt en "mamma-väska" till sin dotter. Den nya ägaren ska i dagarna bli mamma för första gången, till en liten 2½ årig flicka! I skrivande stund är hon på väg för att träffa sin lilla dotter - det är så otroligt stort! Ännu mer imponerande är det att hon går igenom hela den här processen själv, ett faktum som också gjort att hon tvingats vänta på sitt barn i många år nu.

Så nu när det äntligen händer ville hennes mamma fira henne med en speciell present, och tillsammans tänkte vi ut en sorts mammaväska. Lite som en skötväska, fast för mammor till lite äldre barn. Lite nättare, inte riktigt så många fickor, fast ändå fler än vanliga väskor, och med lite smarta mammatillbehör :)

I väskan finns karbinhake för nycklar, och en liten påse för extrakläder. Ett par tillbehör i form av näsduksfodral och pocketfodral (det senaste helt rippat av duktiga Mallaching) Det är väl ungefär vad man vill ha ut av en väska? :)

Både yttertyg och foder är loppisfyndat, även om jag tror att yttertyget är relativt nytryckt. Jag tyckte i alla fall att de funkade bra tillsammans, och jag känner mig så hedrad som fått sy denna present! Som liten bonus sydde jag en miniversion av väskan, så att mor och dotter kan matcha, men den verkar inte ha fastnat på bild innan den skickades iväg till beställaren...

Om ett par veckor kommer hon hem, och jag ser så mycket fram emot att få träffa den nya lilla familjemedlemmen!

---

En helt annan sak: mjuka tyger verkar ha slut på pirater i interlock, och jag är i stort behov av ca 60cm på fullbredd. Finns det någon som vill byta?


6 kommentarer:

OttoPippi sa...

Gud så fin mammaväska!! Jättehärlig och påhittigt! Den nya mammam kmme att bli urglad :-) Jag gillade tyget också...

Strömming sa...

Tjusig väska! Vilken härlig beställning! :D

Tyvärr inga priater här, har själv efterlyst men inte fått tag i några fler. Hoppas de kommer i nytryck snart de är onekligen populära till sommaren!

Hawk and Weasel sa...

Vad man blir varm i hjärtat. Jätteroligt och vilken fin och väluttänkt present!

LizA sa...

Jättefin!
Jag har liiite pirater kvar, men jag vill inte byta bort dom när det är så lite kvar, annars hade jag gärna bytt mot bambuvelour. Fick du mitt mejl förresten?

Mallaching sa...

Är inte hemma just nu.. men jag tror mig ha 60cm oanvända pirater i hyllan faktiskt... kikar imorrn... :)

Hello sa...

Vilken rolig present att få sy! Fin är den!

Jag har precis haft den stora glädjen att få tag på ytterligare lite pirater, så dem håller jag hårt i. Hoppas Mallaching eller nån annan har så du också får fler!