måndag 12 april 2010

Dags att byta

Min mobil har blivit döv. Alltså, jag hörs när jag pratar i den, men jag kan inte höra andra. Det är förstås väldigt opraktiskt och leder till att jag måste köpa ny mobil, vilket jag egentligen inte gillar. Inte för att jag inte gillar all ny spännande teknik, utan för att jag hatar att vara en del av konsumerismen som spottar ut nytt elektroniskt avfall som inte kan tas om hand på ett bra sätt. Så jag blev ganska glad när jag hittade SonyEricssons Green Heart. Telefonerna är gjorda av återvunna plaster och cd-skivor, färgerna är vattenbaserade och laddaren stänger av sig själv när telefonen är fulladdad. Dessutom finns en massa program i telefonen som på olika sätt hjälper en att hålla sig miljövänlig.

Ja, visst ligger det rätt i tiden, och visst bottnar det säkert i pengahunger, men jag gillar initiativet ändå, och måste jag ändå köpa ny mobil väljer jag en miljövänlig sån. Den på bilden heter Hazel, det är en sån det blir för mig!4 kommentarer:

Strömming sa...

En sån har jag och den är superbra! Fast jag köpte den vita för just då fanns bara vit och rosa.

á Yeliqa sa...

Bra tänkt!!! När min ger upp kommer jag också att satsa på en miljövänlig telefon. Jag såg på Puls om det här och jag kan inte förstå att utbudet är så litet eftersom efterfrågan borde vara väldigt stor kan jag tycka.

Kul föresten att du hänger med på min utmaning:) Jag lägger till dig på listan.

johanna sa...

Den där kommer jag också skaffa när min mobil ger sig. Om det inte hinner komma nån ännu mer miljövänlig innan dess för jag hoppas att min ska hålla länge till. Kram!

Strömming sa...

Såg du de miljövänliga skorna på min blogg??

Idag SKA jag skicka blöjbyxan till dig. Har äntligen tvinnat snöret.... du får korta det om det behövs gjorde det ganska långt för jag vet inte vad du föredrar, det är ju bara att knyta en ny knut och klippa i önskad längd. Har inte lanoliserat dem för jag har helt enkelt inte hunnit men tänkte det var bättre att skicka dem så att du har dem! Håller alla tummar för att de passar!!

Kram!